"A vita nem lehet háború"

Náci utalás a melegházasság francia parlamenti vitájában

Elfogadhatatlannak tartja a francia jobboldal, hogy a melegházasság engedélyezéséről szóló parlamenti vitában egy kormánypárti képviselő az ellenzék felé fordulva azt mondta: "a rózsaszín háromszög ideje lejárt".

2013.01.31 18:50MTI

A Házasodhasson mindenki! elnevezésű kormánypárti törvénytervezetről felvillanyozott hangulatban két napja folyó vitában Christian Assaf, a szocialista frakció tagja szerda este először azon véleményének adott hangot, hogy a "vita nem lehet háború", és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a melegházasság engedélyezését nem támogató ellenzék a hozzászólásaiban "rájátszik a félelmekre és az előítéletekre". 

Ezek után a képviselő a jobboldalhoz fordulva azt mondta: "a rózsaszín háromszög ideje lejárt". A rózsaszín háromszög a náci koncentrációs táborokban a több tízezer homoszexuális férfi fogoly esetében használt megjelölés volt. A legnagyobb ellenzéki párt, a Népi Mozgalom Uniójának padsoraiban azonnal felzúdultak a képviselők. 

Egyik legfőbb szónokuk, Hervé Mariton azonnal szót kért, és elítélte az "elfogadhatatlan kijelentést". "Mi egyértelműen elítéljük a homofóbiát, a náci rezsim által a homoszexuálisok ellen elkövetett minősíthetetlen tetteket. Igen, mi szolidaritást érzünk mindazok iránt, akik szenvedtek a náci rezsim alatt, és ebbe a homoszexuálisok is beletartoznak" - hangsúlyozta a jobboldali képviselő.
 
"Ügyeljen a kijelentéseire, a bírálataira, az ítéleteire" - tette hozzá vagdalkozó kormánypárti képviselőtársához fordulva. A szocialista frakció utóbb úgy magyarázta a történteket, hogy Assaf provokatív kijelentése nem a parlamenti ellenzék ellen irányult, hanem azok ellen, akik hetek óta sértegetik a homoszexuálisokat, gyermekeiket és hozzátartozóikat a most készülő törvény miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.