"Szíria a térségben részét képezi"

Teherán: Szíria megtámadása Irán ellen is irányulna

Szíria megtámadását Irán úgy tekintené, mint egy Irán ellen intézett támadást.

2013.01.26 10:55MTI

 "Szíria a térségben részét képezi az (Izraellel szembeni) ellenállásnak. (...) Éppen ezért mindenkinek tudnia kell, hogy egy Szíria ellen intézett támadást úgy tekintenénk, mint Irán és szövetségesei elleni akciót" - jelentette ki Ali Akbár Velajati, Irán legfőbb vallási vezetőjének Ali Hamenei ajatollahnak a tanácsadója.
   
Irán azzal vádolja a Nyugatot és a térség egyes államait, hogy támogatják és fegyverekkel segítik a szíriai felkelőket. Utóbbiak viszont azt állítják, hogy Teherán a Forradalmi Gárda harcosait Szíriába küldve nyújt segítséget a damaszkuszi rezsimnek a felkelés leverésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.