Mintegy száz tiltakozót

Az izraeli biztonsági erők kiürítették a palesztin sátortábort

Az izraeli biztonsági erők kiürítették vasárnapra virradóra a kelet-jeruzsálemi úgynevezett E1-es zónában létesített palesztin sátortábort.

2013.01.13 09:20MTI

Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő közölte, hogy a rendőrség bírósági felhatalmazással mintegy száz palesztin tiltakozót kényszerített távozásra. Rosenfeld szerint a félórás rendőrségi akció során senkinek sem esett baja és senkit sem vettek őrizetbe. A sátrakat otthagyták, a nap folyamán eldől, hogy mi lesz velük - tette hozzá a szóvivő.
   
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök előzőleg - szombat este - elrendelte a sátortáborhoz vezető utak lezárást, a katonaság pedig zárt katonai övezetnek nyilvánította a területet.
   
A palesztinon pénteken táboroztak le az E1-es zónában, ott ahol a Netanjahu-kormány bejelentette építkezési terveit válaszul a palesztinok ENSZ-státusának felértékelésére. Az E1-es zóna beépítése megteremtené az izraeli területi folytonosságot Maale Adumím telepesváros és Kelet-Jeruzsálem között, ugyanakkor észak-déli irányban kettévágná Ciszjordániát, ellehetetlenítve a majdani Palesztina területi egységét, életképességét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.