Hillary Clinton helyébe lép

John Kerry lesz az új amerikai külügyminiszter

John Kerryt nevezi ki új amerikai külügyminiszternek Barack Obama amerikai elnök.

2012.12.21 18:18MTI

A magukat megnevezni nem kívánó kormányzati tisztségviselők elmondták a hírügynökségeknek, hogy Obama még a nap folyamán hivatalos nyilatkozatban ismerteti Kerry jelölését.
   
A tekintélyes demokratapárti szenátor, a szenátus külügyi bizottságának jelenlegi elnöke a külügyminiszteri posztról leköszönő Hillary Clinton helyébe lép. Clinton már korábban jelezte, hogy januártól nem kívánja folytatni miniszteri tevékenységét.
   
John Forbes Kerry 1943. december 11-én született, az amerikai szenátus Massachusetts államból delegált tagja. A Demokrata Párt jelöltjeként vereséget szenvedett a 2004-es amerikai elnökválasztáson a hivatalban lévő republikánus elnökkel, George W. Bushsal szemben.
   
Kerry a vietnami háború veteránja, szolgálatából való hazatérése után a háború ellen tiltakozó egyik veteránszervezet szóvivője volt. 1985-ös szenátusi megválasztása előtt kerületi ügyész, majd Massachusetts alkormányzója volt Michael Dukakis kormányzósága idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.