Elbocsátották

Poligámia miatt kell felelnie egy kínai helyi vezetőnek

Elbocsátották állásából egy észak-kínai város törvényhozóját, miután bebizonyosodott róla, hogy négy felesége és tíz gyereke van.

2012.12.06 08:16MTI

Li Csü-ven Sanhszi tartomány Hszican településének vezetője volt, s egyben a tartományi székhely, Tajüan népi gyűlésében képviselő. Falujában állítólag mindenki tudta, hogy négy felesége van, akik közül hárommal és kilenc gyermekével egy háztartásban is élt. 

A sajtóbeszámolók szerint 2011-ben már nem választották meg újra a falubizottság élére, s ezzel megszűnt a "kiváltsága", negyedik feleségét és közös fiukat már nem tudta hivatalosan is a saját házába bejelenteni. Az ügy alapos felderítésére a területi kormányzat bizottságot hozott létre, amelynek tagjai között van a népi gyűlés, a fegyelmi, a politikai és jogi, a közbiztonsági és a családtervezési osztály képviselője, valamint a polgári ügyek felelőse. 

A 43 éves Li a bírósági tárgyalás időpontjának kiírásáig óvadék ellenében szabadlábon van, s minden jel szerint a házassági és a családtervezési törvény normáinak áthágásával vádolják. Kínában az utóbbi időben megszaporodtak a különböző leleplezések, amelyek következtében kisebb-nagyobb vezetők buknak meg és kerülnek az igazságszolgáltatás elé. Többnyire a hatalmukkal való visszaélés, korrupció a vád ellenük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.