A legmagasabb meteorológiai riasztást rendelték el

Világvége kezdődik Észak-Olaszországban?

A Sandy hurrikán unokatestvérének nevezték el azt a ciklont, amely miatt szombat-vasárnap egész Észak-Olaszországban a legmagasabb katasztrófavédelmi riasztás lépett életbe.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.10 15:17MTI

Genovában zárva tartanak az iskolák, üzletek, piacok, múzeumok, temetők, aluljárók, sportstadionok, és minden szabadtéri eseményt betiltottak. Hasonló óvintézkedések léptek életbe az egész észak-nyugati Liguria tartományban.

A meteorológiai előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtó Sandy hurrikán "atlanti unokatestvére" szombaton éri el Itália északi részét, ahol szombat reggel kilenctől vasárnap délig a legmagasabb szintű riasztás lépett életbe.

A katasztrófavédelem intézkedései érintik Piemonte déli részét, Lombardiát, Emilia-Romagnát és Toszkánát is, valamint Szardíniát és az észak-nyugati Friuli Venezia Giuliát. A szakértők ciklont, elektromos vihart, erős széllökéseket és rendkívüli tengerhullámzást jeleztek.

A húsz nap óta víz alatt levő Velence városközpontjában újabb áradásra lehet számítani.

Olaszország déli részén ezzel egy időben meleg afrikai szél fúj, Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a 30 fokot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.