Vietnám pénzügyi-gazdasági központjában

Szijjártó: komoly lehetőségek előtt állnak magyar cégek Ho Si Minh-városban

Városfejlesztési és vízipari beruházásokban, valamint a műszaki szakképzésben is szerepet kaphatnak a jövőben magyar cégek Ho Si Minh-városban, Vietnám pénzügyi-gazdasági központjában.

2012.11.01 12:58MTI

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Ho Si Minh-városban megnyitotta a magyar-vietnámi üzleti fórumot - amelyen 160 vietnámi és a delegációval kiutazó 20 magyar üzletember vett részt -, találkozott a város legnagyobb cégeinek vezetőivel, majd egyeztetett a város népi bizottságának elnökhelyettesével, Nguyen Huu Tinnel.
 
Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: a magyar-vietnámi kapcsolatokban rejlő lehetőségek megfelelő kihasználásához Magyarországnak Vietnámon belül külön Ho Si Minh-várossal, az ország pénzügyi-gazdasági központjával is együtt kell működnie. Ennek érdekében a csütörtöki tárgyalásokon megállapodtak - ismertette -, hogy Ho Si Minh-városban, ahol jelenleg nagy infrastrukturális fejlesztések zajlanak, magyar vállalatok is részt vesznek majd várostervezési és -fejlesztési feladatokban.
 
A vietnámi fél ugyanis jelezte, komoly kereslet van arra, hogy magyar cégek közreműködjenek beruházások megvalósításában. Az oktatás területén elsősorban a szakképzésben, azon belül is főként a mérnöki-műszaki szakképzésben várják a magyar szerepvállalást Ho Si Minh-városban - mondta az államtitkár. Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy találkozott a helyi vízügyi vállalat vezetőjével, aki jelezte, cége óriási kapacitású vízmű építésébe vág bele. 

Ennek során kifejezetten szeretnének együttműködni a magyarországi Fővárosi Vízművekkel, valamint a Magyar Vízipari Klaszterrel szakmai, üzemeltetési és beruházási területen. Ezzel is komoly lehetőségek nyílhatnak magyar vállalatok előtt Ho Si Minh-városban - zárta szavait a külügyi és külgazdasági államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.