Sandy hurrikán

Halálos áldozatok a vihar nyomában

Legkevesebb tizenhárom halálos áldozatot követelt eddig az amerikai hatóságok által poszt-trópusi ciklonná átminősített Sandy hurrikán, amely helyi idő szerint hétfő este érte el az Egyesült Államok keleti partvidékét.

2012.10.30 07:30MTI

Amerikai sajtójelentések szerint tizenkét ember az amerikai New York, továbbá New Jersey, Maryland, Pennsylvania, Nyugat-Virginia és Észak-Karolina államokban vesztette életét, míg egy személy a kanadai Torontóban halt meg.
   
A hatóságok közlése szerint a legtöbb áldozat halálát a hatalmas szélvihar által kicsavart fák, illetve a szél által repített különböző tárgyak okozták. Két ember a ciklon miatti autóbalesetben vesztette életét
   
New Jersey államban a vihar riadót váltott ki az Egyesült Államok legrégebbi atomerőművében. A hatóságok közlése szerint baleset nem történt, az erőművet ugyanis már korábban leállították. Az Oester Creek-i atomerőmű 1969 óta üzemel.
   
A Sandyre "készülve" a hatóságok több mint egy tucat erőművet ellenőriztek. Hivatalos közlés szerint valamennyi biztonsági helyzetét kielégítőnek találták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.