Egy civil és több szövetségi ügynök megsebesült

Mexikóban felgyújtott gépkocsikkal torlaszoltak el utakat bűnbandák

Mexikó Jalisco nevű nyugati államában legalább 16 helyen torlaszolták el a közutakat szombaton bűnbandák, amelyek utazóktól elvett gépkocsikat gyújtottak fel.

2012.08.26 09:00MTI

Helyi idő szerint szombaton, kora délutántól személygépkocsikat, autóbuszokat, kamionokat gyújtottak meg Guadalajarában, az állam fővárosában több ponton, később néhány bevezető úton és több megyében is - közölték a hatóságok.

A sajtó beszámolói szerint arcukat eltakaró fegyveresek kiszállították az utasokat, a gépkocsikat leöntötték benzinnel, és meggyújtották. A tűzoltók és rendőrök nagy létszámmal vonultak ki, hogy felszámolják a torlaszokat, és megelőzzék újabbak kialakítását.

Guadalajarában egy helyen lövöldözés is volt a bűnözőkkel. Egy civil és több szövetségi ügynök megsebesült, de senki sem halt meg.

A hatóságok csak találgatják a bűnbandák akciójának okát: azt feltételezik, hogy a főnökük kézre kerítésére reggel indított bevetésre akartak válaszolni azzal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.