Tizenketten meghaltak

Siíta zarándokok ellen követtek el merényletet Pakisztánban

Síita zarándokok ellen hajtottak végre merényletet szerdán Pakisztán törzsek uralta északnyugati részén: az út mentén elhelyezett pokolgép akkor robbant fel, amikor a zarándokok autóbusza mellé ért.

2012.07.18 08:36MTI

A merényletben tizenketten meghaltak. Dzsamil Hán helyi kormányilletékes szerint a jármű alighogy elhagyta a zömmel síiták lakta Szpai falut, Orakzai körzetben, amikor a merénylet történt. Pakisztánban a szunnita muzulmánok vannak többségben, és általában békében élnek a kisebbséget alkotó síitákkal. A mindkét vallási ág szélsőségesei által egymás ellen elkövetett erőszakos támadások azonban nem új keletűek. Tavaly megszaporodott a síiták elleni merényletek száma, kiváltképpen a délnyugati Beludzsisztán tartományban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.