Afganisztán

Nyolcvankét tálibot öltek meg egyetlen nap alatt

Az afgán rendőrség és a hadsereg a NATO-vezette erők támogatásával Afganisztán hét különböző területén végrehajtott műveletek során az elmúlt 24 órában nyolcvankét tálib felkelőt ölt meg - közölte kedden a helyi belügyminisztérium.

2012.07.03 09:29MTI

Erőik a fővárosban, Kabulban, valamint Dzsauzdzsán, Gazni, Kandahár, Logar, Uruzgán és Vardak tartományban tűztek össze a tálibokkal. Nyolc lázadó megsebesült, további négy őrizetbe került. Az akciók során jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le - tartalmazza a belügyi közlemény, amely nem tért ki arra, hogy a biztonsági erőknek voltak-e veszteségei.

A tálib lázadók idén május 3-án tavaszi offenzívát hirdettek a kormányerők és szövetségeseik ellen. A "harci idény" beköszöntével a 130 ezer fős nemzetközi erő, az ISAF és az afgán kormányerők is fokozták a tisztogató hadműveleteket a tálibok és más fegyveres csoportok ellen. A belügyminisztérium szerint a kormányerők és a NATO-katonák 1500 lázadót megöltek és 1950-et ejtettek fogságba az év eleje óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.