Debby, mindent letarolt ami az útjába állt

Videóval: Tornádó csapott le Nápolyra

Az amerikai meteorológiai intézet jelentése szerint, egy gyengébb erősségű tornádó csapott le hétvégén az amerikai Nápolyra. A tornádóval járó erős szélvihar tetőket, kerteket és autókat rongált meg.

2012.06.24 18:31ma.hu

Az egyik érintett - Joannie Christopher - elmondása szerint a forgószélnek olyan hangja volt, mint egy magas fokozaton járó turmixgépnek.

Sajnos a hölgy autója a tornádó útjában állt, és egy kidőlt fa maga alá préselte azt.  Elmondása szerint nem jött, hogy elhiggye amit látott: majdhogynem péppé zúzta a kocsit a fa.

A kár nem csak a Christopher családot érintette, ugyanis a szomszédos David Manuel autója sem úszta meg "szárazon". A tornádónak köszönhetően az is totálkáros lett, így az elkövetkező napokban lesz dolguk bőven, hogy újra működőképessé tegyék azokat.

A hivatalos szervek szerint a szél erőssége elérte a 70km/órás sebességet is, amely ugyanolyan gyorsan továbbállt, ahogyan érkezett.

A károk felmérése, a helyreállítás és a törmelék eltakarítása megkezdődött, az emberek, ahogy tudnak segítenek egymáson, hiszen van akinek harminc év munkáját tette a földdel egyenlővé a nem vart forgószél.

Debby a Brent olajfajta hordónkénti árát is feltolta

Közel két százalék emelkedéssel 91 dollár körüli szinten zárt pénteken, a hét utolsó kereskedési napján a Brent olajfajta hordónkénti ára, részben a Mexikói-öbölben kialakuló trópusi vihar miatt, ami komolyan befolyásolhatja a térség olaj- és gáztermelését.

Pénteken az is erősítette a nyersolaj árát, hogy az euró drágult a dollárhoz képest. Csütörtökön az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára mintegy négy százalékkal 18 hónapja legalacsonyabb szinten zárt. Pénteken azonban - négynapi árcsökkenés után - a Brent ára 2,75 dollár emelkedéssel 90,98 dolláron fejezte be a napot. A héten a Brent ára 6,63 dollárral (6,79 százalékkal) csökkent.

Márciusban a Brentet még idei csúcson, 128,40 dolláron jegyezték, azóta csaknem 40 dollár esett az ára. A Mexikói-öbölben kialakuló Debby trópusi vihar miatt több cég már leállította az olaj- és gáztermelést. Szombaton a térségben az olajtermelés 7,8 százaléka, a gáztermelés 8,16 százaléka állt. A Mexikói-öbölben folyik az amerikai olajtermelés 20 százaléka és a gáztermelés 6 százaléka.

Debby nem adja könnyen magát a spagetti modell szerint


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.