Nők, gyerekek, idősek

Szíria: menekítenék a civileket az ENSZ-megfigyelők

Az ENSZ szíriai megfigyelőcsoportjának vezetője nyomatékosan követelte a harcoló felektől - a szíriai kormányerőktől és a felkelőktől -, hogy tegyék lehetővé a nők, a gyerekek és sz idősek kimenekítését az ostromlott Homsz városából.

2012.06.18 09:03MTI

Robert Mood vezérőrnagy elmondta, az elmúlt hetekben kudarcot vallottak az ENSZ azon erőfeszítései, hogy evakuálják a civileket és a sebesülteket a közép-szíriai Homszból.

A misszió (UNSMIS) vezetője a hét végén bejelentette: a fokozódó erőszak miatt a megfigyelők felfüggesztik tevékenységüket, egyelőre nem járőröznek, újabb utasításig állomáshelyükön maradnak. Robert Mood a megelőző tíz nap harcainak hevességére és az ezek miatti veszélyre hivatkozott. Mint közleményében írta, amíg tevékenységük szünetel, korlátozott lesz a kapcsolatuk a harcoló felekkel.

Egyes becslések szerint több mint 13 ezren haltak már meg Szíriában a 15 hónapja tartó konfliktusban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.