Lehettek vandálok vagy gyerekek is

Hitlert dicsőítő felirat a jeruzsálemi holokauszt-emlékközpont udvarán

A rendőrök hétfőn kora reggel a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont udvarán egy Hitlert dicsőítő feliratot találtak.

2012.06.11 09:47MTI

"Hitler, köszönet a soáért" - ezt festették egy falra a Jad Vasem bejárati udvarán - mondta Miki Rózenfeld, a rendőrség szóvivője. "A rendőrség vizsgálatot indított, de még egyetlen fő irányban sem nyomoz: lehettek gyerekek, vandálok vagy más indítékból cselekvő személyek is" - közölte.

Ezzel nagyjából egy időben hét autó gumiját szúrták ki az arab többségű Kelet-Jeruzsálem Suafát nevű palesztin negyedében - folytatta Rózenfeld, aki lehetségesnek tartja, hogy a vandál cselekedetek az utóbbi hónapok "Ez az ára" kampányába illeszkednek.

E kampánnyal szélsőjobboldaliak állnak bosszút palesztinokon, muzulmán szent helyeken vagy akár izraeli katonákon is, amikor úgy ítélik meg, hogy a kormány a zsidó telepek, telepesek érdekei elleni döntést hozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.