Egész erősek

Újabb utórengések Olaszországban

Ismét utórengések keltettek riadalmat péntekre virradó éjszaka az olaszországi Emilia Romagna régióban, Modena környékén és Dél-Itáliában, Calabriában.

2012.06.01 09:38MTI

A legsúlyosabb, a Richter-skálán 4,2 erősségű földrengést kevéssel este kilenc után mérték Emilia Romagnában, ahol a keddi földrengésben 17-en haltak meg és 350-en sérültek meg, több ezren váltak hajléktalanná. Modena tartományban 23 utórezgést regisztráltak, míg Catanzaro városából 3,4-es utórezgést jelentettek.

Építészek, statikusok igyekeznek felmérni a megsérült házak állapotát, 8500 embert 23 sátortáborban, sportcsarnokokban és iskolákban szállásoltak el.

Modena tartományban az üzemcsarnokok 95 százaléka megrongálódott, 20 ezer ember veszítette el munkáját. A földrengés előtt 70 ezer kis- és középvállalat mintegy 270 ezer embernek nyújtott munkát. A földrengés sújtotta régió adja az olasz bruttó hazai termék (GDP) egy százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.