Bolognától 40 kilométerrel északra

5,8-es erősségű volt az újabb földrengés Észak-Olaszországban: legalább egy halott

Újabb földrengés történt kedden reggel Észak-Olaszországban, ezúttal 5,8-es erősségű, a földmozgásnak legalább egy halálos és több sérült áldozata van a Rai News24 hírtévé szerint.

2012.05.29 11:27MTI

A reggel 8 órakor 9,6 kilométer mélyen bekövetkezett földmozgást, amelynek középpontja Bolognától 40 kilométerrel északra, Parmától 60 kilométerrel keletre volt, mindenütt lehetett érezni Észak-Olaszország középső részén.

Az egy ismert haláleset San Felice faluban történt, és ott történt egy sérülés is. Egy közeli faluban, Mirandolában pedig egy összeomló raktár romjai alatt rekedt négy munkás, tűzoltók kutatnak utánuk.

Számos irodából, üzletből, iskolákból az utcára menekültek az emberek a rengés miatt.

A térségben, Emilia-Romagna régióban május 20-án történt földrengésnek hat halálos áldozata volt, és több ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Az akkor megrongálódott épületek közül többnek az állapota a mostani rengés hatására romlott, ezért a hatóságok ezeket ellenőrzik.

Az utóbbi mintegy tíz napban több száz rengés történt Olaszországban, ezek közül három 5-ös fokozat feletti, 15 pedig 4-es és 5-ös közötti fokozatú volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.