Bővült a szobalány keresete

DSK-ügy - Orális szex és nőgyűlölet?

Nőgyűlölettel bővült a Dominique Strauss-Kahn elleni polgári peres kereset, amelyet egy guineai szállodai szobalány nyújtott be ellene, azt állítva, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója orális szexre kényszerítette őt.

2012.05.23 07:45MTI

A kereset azzal a megállapítással bővült, hogy a szobalány, Nafissatou Diallo részben Strauss-Kahn nőgyűlölete miatt vált áldozattá.
   
"Az alperes azért követett el erőszakos bűncselekményt a felperes ellen, mert ő nő, s az alperes, legalábbis bizonyos mértékben, gyűlöletet táplál a nők iránt" - áll az módosított keresetben, amelyet helyi idő szerint kedden nyújtottak be egy bronxi bíróságon Dialló ügyvédjei, hivatkozva egy, New Yorkban hatályos jogszabályra, amely oltalmazza a nemi indíttatásból elkövetett bűncselekmények áldozatait.
   
Diallo jogi képviselői szerint a kereset bővítésével könnyebb lesz a bíróság elé tárni Strauss-Kahn múltbeli szexügyeit, amelyeket a bíró amúgy a tárgyhoz nem tartozónak minősíthet és elutasíthat.
   
A szóban forgó ügyben Diallo tavaly büntetőeljárást indított Strauss-Kahn ellen, de a vádakat ejtette a bíróság, mert kérdések merültek fel Diallo szavahihetőségével kapcsolatosan. A New York-i Sofitel szálloda volt szobalánya azonban ezután polgári peres keresetet nyújtott be ellene, meg nem határozott összegű kártérítést követelve az általa "brutálisnak" és "szadistának" nevezett, tavaly májusban elkövetett támadás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.