Ali Hamenei megfenyegette Izraelt és Amerikát

Nő a feszültség: Istentől kapott jogot Irán a válaszcsapásra?

Irán az Egyesült Államok és Izrael bármely támadására válaszolni fog, ehhez Istentől kapott joga van. Erre figyelmeztetett Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezető kedden Mashadban, tovább szítva a Teherán vitatott atomprogramja körüli feszültséget.

2012.03.20 17:19MTI

"A Korán jelzi, hogy ha az ellenség támad elsőnek, biztosan vereséget szenved" - mondta. "Ez Isten törvénye. Nem gondolunk támadásra és agresszióra, de ragaszkodunk az iszlám köztársaság létéhez és identitásához" - tette hozzá.
   
Az ajatollah az iráni újév alkalmával mondott beszédében újfent kiemelte, hogy Iránnak nincs atomfegyvere, és nem is akar kifejleszteni ilyet.
   
A Nyugat azzal vádolja Teheránt, hogy békésnek mondott atomprogramja valójában nukleáris fegyver kifejlesztésére irányul. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az elmúlt években többször sújtotta szankciókkal az együttműködésre nem nagyon hajló Iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.