Atomfelhő árnyékában

Kemény döntések: csapást mér Iránra Izrael?

Izrael saját maga hozza meg döntéseit Iránnal kapcsolatban, mivel független állam - jelentette ki a közszolgálati rádiónak nyilatkozva vasárnap Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter.

2012.03.04 10:15MTI

"Az Egyesült Államok kétségtelenül a legnagyobb hatalom a világon és Izrael legjobb és legfontosabb barátja, de mi független állam vagyunk, így a helyzettel kapcsolatos döntéseinket a saját értékelésünk alapján hozzuk meg" - hangoztatta Liberman.

A zsidó államban az elmúlt időszakban egymásnak ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el az iráni atomlétesítmények elleni esetleges izraeli csapásmérésekről: ezeknek az lenne a célja, hogy megakadályozzák az iráni nukleáris fegyverek esetleges létrehozását.

Liberman ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy erről higgadtan kell határozni, figyelembe véve az érveket és az ellenérveket. Ha a nemzetközi közösség képtelen leállítani a szíriai vérontást, mennyit érhetnek azok az ígéretei, hogy szavatolja Izrael biztonságát? - tett fel a kérdést Liberman.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt hétfőn fogadja a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök, aki várhatóan igyekszik majd megnyugtatni közel-keleti szövetségesét, hogy Washington támogatja Izraelt Iránnal szemben és egyben lebeszélni arról, hogy a zsidó állam támadást intézzen az iszlám köztársaság ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.