Vér folyt Dagesztánban

Két lázadót, egy civilt, és egy rendőrtisztet gyilkoltak meg

Életét vesztette egy rendőrtiszt, egy járókelő és két lázadó péntek reggel az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban két erőszakos cselekményben - közölte a helyi belügyminisztérium.

2012.03.02 09:15MTI

Az 51 éves Magomed Muszajev alezredest akkor lőtték le ismeretlen fegyveresek Mahacsaklában, az észak-kaukázusi köztársaság székvárosában, amikor munkába indult.

A lövöldözésben meghalt egy nő is. Két lázadó - akiket gyilkosságokkal, gyújtogatásokkal és egyéb terrorista jellegű cselekményekkel vádoltak - életét vesztette a biztonsági erők rajtaütésében a Dagesztán nyugati részén lévő Haszavjürt járásban.

Az első csecsenföldi háború (1994-1996) után a szakadárok lázadása fokozatosan iszlamizálódott, és túllépve a köztársaság határain a 2000-es évek közepére az észak-kaukázusi térségben aktív fegyveres iszlamista mozgalommá terebélyesedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.