Merényletek Aleppóban

Szíria - Két robbantás, legalább tizenegy halott

Számosan meghaltak és megsebesültek pénteken Aleppóban két robbantásos merényletben.

2012.02.10 11:47MTI

Jelentések szerint "terroristák" voltak az elkövetők. Az ad-Dunjá magántelevízió értesülései szerint legkevesebb tizenegyen haltak meg. A második legnagyobb szíriai városban a katonai biztonsági szolgálat egyik épülete és a rendfenntartó erők székhelye ellen irányultak a támadások - fűzték hozzá a híradások, amelyek szerint az áldozatok között civilek és katonák egyaránt vannak.
   
Az állami tv-csatorna felvételein vértócsákban heverő szétszaggatott holttestek voltak láthatóak egy ötszintes megrongálódott épület előtt, miközben a mentők emberi testrészeket szedtek össze.
   
Rámi Abder-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) elnöke szerint a Szíria egyik gazdasági központjának számító Aleppóban három robbanás történt pénteken. a Szíriai Forradalom Általános Hivatala (SRGC) nevű ellenzéki szövetség szerint a merényletek mögött a demokráciaköveteléseket elutasító damaszkuszi rezsim áll.
   
A várost eddig viszonylag megkímélték a március óta tartó népfelkelés következtében zajló erőszakcselekmények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.