Washington fontolóra veszi?

McCain felfegyverezné a szíriai ellenzéket

Az Egyesült Államoknak fontolóra kellene vennie a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen harcoló ellenzéki erők felfegyverzését - jelentette ki kedden John McCain republikánus szenátor, a szenátus fegyveres testületeket felügyelő bizottságának rangidős republikánus tagja.

2012.02.07 19:46MTI

"El kell kezdenünk fontolóra venni minden lehetőséget, beleértve az ellenzék felfegyverzését. A vérontásnak véget kell vetni" - hangsúlyozta McCain.
   
A volt republikánus elnökjelölt egyúttal javasolta, hogy Szíriával kapcsolatban hozzanak létre "egy kontaktcsoportot, egy koalíciót", de elképzelésének részleteit nem ismertette.
   
McCain azelőtt nyilatkozott Szíriáról, hogy a szenátus fegyveres testületeket felügyelő bizottságának több tagja megbeszélést folytatott Avigdor Liberman izraeli külügyminiszterrel. A tárgyalásokról nem szivárogtak ki részletek.
   
Liberman az eszmecserét megelőzően megköszönte, hogy az Egyesült Államok megszigorította az Irán elleni szankciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.