Tucatnyian szorultak a romok alá

Gázrobbanás Pakisztánban: romba dőlt egy gyár

A mentőalakulatok képviselői közölték: gázrobbanásban összeomlott hétfőn egy háromemeletes gyár a pakisztáni Lahorban, három ember meghalt, tucatnyian a romok alá szorultak.

2012.02.06 08:43MTI

Hozzátették, hogy a gyár teljesen összeomlott, akárcsak két szomszédos épület. A hatóságoknak súlyos nehézséget okoz nagy méretű és teljesítményű mentőeszközök helyszínre szállítása, mert azok nem férnek el a szűk utcákban.
   
Karamat Ali, a kormányzati mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy 13 embert sikerült élve kimenteni a romok alól. Tizenhét nő és negyvenöt férfi dolgozott az állatorvosi eszközöket előállító gyárban. A halottak száma továbbemelkedhet.
   
Egy magas rangú városi tisztviselő azt mondta, hogy a gyárnak nem lett volna szabad működnie. Egyelőre nem tudni, hogy az üzemet miért zárták be.
   
Egy helybeli, akinek háza a gyár közelében van beszámolt arról, hogy nagy lökést érzett és megrázkódott az épület. Azt hitte, hogy bombázzák a környéket.
   
A mentőalakulatok emberei és a helyi lakosok kézzel takarítják el a romokat, miközben a hatóságok egy darut próbálnak a helyszínre szállítani a munkálatokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.