Hamar elengedték, mert fizetett

Elrabolták Mexikó Venezuelai nagykövetét

Venezuelában hét külföldi diplomatát vagy követségi alkalmazottat raboltak el váltságíjat követelő emberrablók és erre a sorsra jutott a mexikói nagykövet is.

2012.01.31 17:20MTI

A diplomata és felesége egy társasági összejövetelen vett részt a caracasi Country Clubban, ahonnan éjfél után, hétfőn 1:30-kor távoztak. Ekkor tört rájuk öt felfegyverzett alak, és arra kényszerítették őket, hogy beüljenek egy Ford Focus típusú autóba, amellyel elhajtottak. Elvitték a nagykövet BMW-jét is, amelyet nem sokkal később a közelben üresen megtaláltak a hatóságok. Ebből derült ki, hogy valami történt, és indult meg a nyomozás. Caracas főútvonalait lezárták, a gépkocsikat átkutatták, ami miatt reggel nyolcig megbénult a város forgalma.
   
A lap szerint Carlos Pujalte nagykövetet és feleségét már hajnalban, 4:30-kor sértetlenül elengedték az emberrablók, akik állítólag nagy összeget kaptak dollárban. A venezuelai belügyminisztérium a magáénak tudja be a sikert: a miniszter szerint a rendőrség mozgósítása kényszerítette a bűnözőket foglyaik szabadon engedésére. Váltságdíjról hivatalosan nem esett szó.
   
Venezuelában gyakoriak az ehhez hasonló "expressz emberrablások", amelyek a külföldi kormányok képviselőit sem kímélik. Legutóbb, tavaly novemberben Chile caracasi konzulját hurcolták el. Ő csak két órát töltött a rablók kezei között, de nem úszta meg sértetlenül: megverték, és egy lövéssel meg is sebesítették a lábán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.