Lezárták a repteret

Futómű miatt kényszerleszállt egy Boeing Varsóban

Szerencsés kimenetelű kényszerleszállást hajtott végre kedden egy lengyel utasszállító repülőgép a varsói repülőtéren, sérülés nem történt.

2011.11.01 17:03MTI

A LOT társaság Boeing-767 típusú gépe New Yorkból érkezett, ám a varsói leszállás előtt kiderült, hogy probléma van a futóművével. Emiatt a gép hosszasan körözött a lengyel főváros fölött, mielőtt a pilóta megkezdte a leszállást. A behúzott futómű miatt a repülőgép a hasával ért földet. A kifutópályát előzőleg gyulladásgátló habbal borították be a reptér alkalmazottai. Bár a hasán csúszó gép körül csupán néhány szikra csapott fel, a kivonult tűzoltók elővigyázatosságból vízzel és habbal árasztották el a Boeingot.

A 230 utast csúszdákon menekítették ki a gépből, közülük senki sem sérült meg - közölte Leszek Chorzewski, a LOT légitársaság szóvivője.

A varsói repülőteret lezárták, és szerdán reggel 8 óráig nem fogad gépeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.