Nőtt a a tájfun áldozatainak száma

Egy 101 éves asszonyt is megölt a Roke

A japán média közölte: tizenegy halottja, öt eltűntje és több száz sérültje van eddig a Japánban tomboló Roke tájfunnak.

2011.09.22 10:21MTI

Az információk szerint egy 101 éves nő is az áldozatok között van.
   
Az óránkénti több mint 200 kilométeres széllökésekkel kísért Roke szerdán söpört végig Japán központi szigetén, Honsún, nyomában áradásokkal, földcsuszamlásokkal, áramkimaradásokkal és közlekedési káosszal.
   
Körülbelül ötezer ember éjszakázott a Tokió és Sizuoka környéki szuperexpresszeken, mivel a szélsőséges időjárás miatt nem tudtak hazatérni szerdán.
   
Hajakavában mintegy 180 embert zárt el a világtól egy földcsuszamlás, amely eltorlaszolta a településre vezető főutat. A hatóságok helikopterekkel küldenek élelmiszert és folyadékot a szerencsétlenül járt lakosoknak.
   
A tájfun a március 11-ei földrengés és szökőár sújtotta fukusimai atomerőmű környékét sem kímélte, de a reaktorokban az üzemeltető szerint nem keletkezett további kár.
   
Az idei 15. tájfun Hokkaido partjai közelében haladt tovább északkelet felé 60 kilométeres óránkénti sebességgel, majd erejét vesztve elhagyta Japán partjait.
   
Japánban a hónap elején is tájfun tombolt, akkor 90-en haltak meg vagy tűntek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.