Merényletet hajtott volna végre?

Terror az amerikai támaszponton: elfogták a muszlim katonát

Letartóztattak egy amerikai katonát az Egyesült Államokban, aki azt tervezte, hogy merényletet hajt végre egy texasi katonai támaszponton.

2011.07.29 07:24MTI

A szóban forgó támaszpont az Austintól 100 kilométernyire fekvő Fort Hood, ahol 2009 novemberében egy ámokfutó - az amerikai hadsereg egy palesztin származású őrnagya - lelőtt 13 embert.

A tájékoztatás szerint az amerikai hadsereg egy 21 éves őrvezetőjénél, bizonyos Naser Abdónál robbanószert és illegálisan tartott fegyvereket találtak.

Szerdán tartóztatták le egy motelban néhány kilométerre Fort Hoodtól.

A palesztin származású, hívő muszlim Abdo - aki lelkiismereti okokból kérte, hogy ne küldjék Afganisztánba - július 4-én távozott engedély nélkül állomáshelyéről, a Kentucky állambeli Fort Campbell támaszpontról. Azután fogták el, hogy egy fegyverbolt eladója fölhívta a rendőrséget, miután Abdo lőszert vett nála, és az eladó szerint furcsán viselkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.