Egyre több áldozatot követel a súlyos aszály

Éhínség tombol Szomália két déli régiójában

A súlyos aszály miatt éhínség tombol az al-Shabaab iszlamista lázadók kezén lévő két dél-szomáliai térségben - jelentette be kedden az ENSZ Nairobiban.

2011.07.20 11:05MTI

Donald Kaberuka, az Afrikai Fejlesztési Bank (ADB) elnöke viszont egy interjúban rámutatott: nemcsak a szárazság, hanem a szüntelen polgárháború is felelős az éhínségért, és a válság megoldásának mindenképpen tartalmaznia kellene egy békeszerződés megkötését.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szerdán Újdelhiben világméretű fellépést szorgalmazott Afrika szarva 11 millió éhező lakójának megsegítésére.

Az ENSZ gyermekalapjának, az UNICEF-nek a magyar bizottsága bejelentette, hogy Magyarországon is gyűjtést indítanak az éhező kelet-afrikai gyermekek megsegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.