Behívatták a külügyminisztériumba a nagykövetet

Rohamosan romlik az USA és Szíria kapcsolata

Behívatták a szíriai nagykövetet az amerikai külügyminisztériumba.

2011.07.09 10:03MTI

A külügyi tárca pénteken közölte, hogy Imád Musztafa nagykövetet annak nyomán kérették be, hogy kiderült, Szíria washingtoni diplomatái filmfelvételeket készítettek a szíriai elnyomás ellen tartott békés amerikai tüntetések résztvevőiről.
   
Az amerikai hatóságok attól tartanak, hogy baja eshet a tüntetők Szíriában élő hozzátartozóinak.
   
A szerdán tartott megbeszélésen Eric Boswell, a külügyminisztérium diplomáciai biztonságért felelős államtitkár-helyettese az Egyesült Államok nyugtalanságának adott hangot a filmfelvételek készítése miatt.
   
"Az amerikai kormány nagyon komolyan veszi azokat az információkat, amelyek szerint bármelyik külföldi kormány megpróbálja megfélemlíteni amerikai földön a szólásszabadság alkotmányos jogát gyakorló személyeket" - szögezte le a washingtoni külügyminisztérium pénteken kiadott közleményében.
   
Az Egyesült Államok és Szíria kapcsolatai egyre jobban romlanak azóta, hogy a szíriai rendszer erő alkalmazásával próbálja vérbe fojtani a kormányellenes tüntetéseket. Az amerikai kormányzat pénteken ugyancsak nyugtalanságát fejezte ki amiatt, hogy Damaszkuszban bírálták Robert Ford amerikai nagykövet Hama városban tett látogatását.
   
A szíriai lakosságot sújtó véres megtorlás miatt az Egyesült Államok májusban befagyasztotta több szíriai politikai és katonai intézmény, illetve vezető, köztük Bassár el-Aszad elnök, javait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.