Önt is megerőszakolta Strauss-Kahn?

A francia újságírónő csak azért is bíróság elé citálja DSK-t

Hivatalos feljelentést tett Dominique Strauss-Kahn ellen nemi erőszak kísérlete miatt kedden Tristane Banon francia írónő, aki azt állítja, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója 2003-ban meg akarta őt erőszakolni.

2011.07.05 20:52MTI

A feljelentés tényét David Koubbi, az írőnő ügyvédje közölte a sajtóval. "Nem kívánok ebből az ügyből egyáltalán politikai ügyet csinálni" - szögezte le az ügyvéd az i-Télé francia televíziónak nyilatkozva. Egyelőre nyitott kérdés, hogy a francia hatóságok miképp reagálnak a feljelentésre.

Az ügy azonban súlyos következményekkel járhat a francia szocialisták korábban esélyes államfőjelöltjének számító Strauss-Kahn számára, aki épp megúszni látszik egy másik hasonló eljárást egy New York-i szállodai szobalány ellen májusban megkísérelt erőszak vádjával.

Strauss-Kahn szocialista pártbeli szövetségesei azt mondják, Banon is része annak az összeesküvésnek, amelynek célja a volt IMF-vezér politikai pályafutásának kettétörése. Az IMF 62 éves volt vezetője, aki - bár ártatlannak mondja magát - a New York-i ügy miatt lemondani kényszerült posztjáról, Tristane Banon vádjait is határozottan visszautasítja. Az írónő ügyvédjének hétfői előzetes bejelentése után Strauss-Kahn védői kitalációnak nevezték a vádakat, s közleményükben jelezték: Strauss-Kahn azzal bízta meg őket, "hogy rágalmazás miatt tegyenek panaszt Tristane Banon ellen".

A ma 32 éves regényírónő 2007-ben egy televíziós műsorban már elmesélte, hogy a szocialista politikus 2003-ban erőszakoskodott vele, amikor egy készülőben lévő könyvéhez interjút készített vele. Bár a tévéműsorban akkor kisípolták Strauss-Kahn nevét, Banon elmondta, hogy a politikus, akitől interjút kért, egy szinte teljesen üres lakásban adott neki randevút.

Onnan pedig csak dulakodás árán tudott elszabadulni, miután a férfi "kikapcsolta a melltartóját és megpróbálta kinyitni a farmerját". Annak idején Banont az anyja, aki szocialista politikus, beszélte le arról, hogy panaszt tegyen. Franciaországban az erőszak kísérletének esetében az elévülési idő tíz év, amely ez esetben 2013 januárjában járna le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.