Visszafordult?

Kim Dzsong Il vonattal indult Oroszország felé, de nem ért oda

A Csoszon Ilbo című dél-koreai lap diplomáciai forrásokra hivatkozva közölte: az amerikai műholdas felderítés június 28-án észlelte egy különvonat mozgását észak-koreai területen az orosz határ felé, amelyen feltehetően Kim Dzsong Il észak-koreai vezető tartózkodott.

2011.06.30 12:25MTI

Az értesülés szerint a szerelvény később megállt, és nem haladt át orosz területre. A lap számos japán és dél-koreai híradással együtt azt állította, hogy a hét végén az oroszországi Vlagyivosztokban találkozott volna Dmitrij Medvegyev orosz elnök és az észak-koreai vezető.
   
A csúcsot azonban az utolsó pillanatban lemondták. A Kyodo japán hírügynökség úgy értesült, hogy ez Phenjan kérésére történt, amit Kim Dzsong Il "nem túl jó" egészségi állapotával indokoltak.
   
A Csoszon Ilbo ugyanakkor azt is megírta, hogy a dél-koreai kormány szerint azért mondták le a találkozót, mert a felek nem tudtak megegyezni a megvitatandó kérdések köréről. Sem Moszkva és sem Phenjan korábban nem jelezte hivatalosan vagy akár forrásokra hivatkozva, hogy ilyen találkozó van készülőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.