A fészkéhez közel találták meg

Feljelentést tettek egy lelőtt gólya miatt

Légpuskával lőttek fejbe egy gólyát Pellérden, az ügyben feljelentést tett a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ismeretlen tettes ellen.

2011.05.04 20:29MTI

Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) baranyai csoportjának irodavezetője azt mondta, hogy a madár tetemét Pellérden, az egyik fészekhez közeli kertben találtak meg a napokban.
   
”Már ránézésre is látni lehetett, hogy a gólyát lelőtték, fejébe feltehetőleg egy légpuskalövedék fúródott. A tetem megröntgenezése alátámasztotta ezt” - mondta.
   
Hangsúlyozta: a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettes ellen.
   
A szakembereknek azt még nem sikerült megállapítaniuk, hogy a közeli fészken kotló madár párját érte-e a halálos lövés, vagy esetleg egy másik gólya pusztult el. Első esetben a költés tönkre fog menni, így az elkövetőnek nemcsak a lelőtt gólya, hanem a teljes fészekalj megsemmisülése miatt is felelnie kell - tette hozzá Bank László.
   
A fehér gólya fokozottan védett madárfaj, természetvédelmi értéke 100 ezer forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.