Még végzik a feltárást

Gázrobbanás Budapesten: az önkormányzat szerint meghibásodott a gáztűzhely

A VII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke szerint a gáztűzhely meghibásodása okozhatta a Nefelejcs utca egyik lakóházában szerdán bekövetkezett robbanást, s lehet, hogy a lakók már a hétvégén visszaköltözhetnek az épületbe.

2011.04.06 17:25MTI

Vető Marietta szerda délután azt mondta: pontosan még nem tudják, mi okozta a robbanást, de valószínű, hogy az a gáztűzhely nem megfelelő működése miatt következett be. A pontos okot a műszaki szakemberek tudják majd megmondani, akik jelenleg is végzik a feltárást.
   
A ház kiürítése után azonnal megkezdődött az épület vizsgálata, ebben statikusok is részt vesznek. A remények szerint az egész épületet nem kell lebontani, de minden attól függ, hogy a két sérült lakás bontása során találnak-e olyan műszaki, statikai hibát, ami miatt életveszélyes maradna az épület.
   
Tizennégy lakás lakói megoldották saját elhelyezésüket, tíz lakás lakói, vagyis tizennyolc ember pedig azt kérte, hogy az önkormányzat gondoskodjon az elhelyezésükről. A lakók valószínűleg már a hétvégén visszaköltözhetnek - tette hozzá a sajtófőnök.
   
Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője a helyszínen újságíróknak azt mondta: a robbanás a Nefelejcs utca 19. szám alatti kétszintes lakóház második emeletén, egy udvarra néző 30 négyzetméteres lakásban történt. A nagy erejű robbanásban a lakás feletti födém is megsérült.
   
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a romok között két sérült nőt találtak, őket kórházban ápolják. További sérültekről nem tudnak, de a biztonság kedvéért egy mentőautó a háznál maradt. A robbanásban két lakás vált teljesen lakhatatlanná - tette hozzá.
   
Egy szomszédos lakás egyik lakója elmondta, hogy lakásuk konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá.
   
A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) azt mondta: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás hatvan lakója kaphat ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.