Erőszak

Hat évre ítéltek egy kiskorúakat zaklató férfit

Az ítélethirdetés során a vádlott rosszul lett, mentők szállították kórházba.

2024.05.10 04:11MTI

Két kiskorú szexuális zaklatása miatt ítélt elsőfokon 6 évre egy férfit a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön - tudatta a bíróság honlapján.

Az eljárás adatai szerint a vádlott a család barátja volt, 2014-2015-ben többször vigyázott a két kiskorú sértettre. A kisebbik sértettet többször fürdette, s eközben szexuálisan zaklatta. Cselekményét a kislány kérésére sem hagyta abba, emiatt a gyermek a konyhába zárkózott be. A férfi éjjelente is szexuálisan közeledett a mellette fekvő sértetthez, továbbá a másik sértettet szexuális cselekményre szólította fel, amikor pedig a kislány a kérésnek nem tett eleget, a férfi megütötte.

Súlyosan kötelességszegő magatartásával a vádlott mindkét felügyeletére bízott kiskorú sértett értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés miatt 6 év börtönnel sújtotta. A védő felmentés, illetve enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Az ítélethirdetés során a vádlott rosszul lett, mentők szállították kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.