Bűnügy

Kórházi fosztogatót ítéltek 3 év börtönre

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit.

2024.05.07 14:44MTI

Alvó betegeket fosztogatott éjszaka egy budai kórházban az a férfi, akit 3 év börtönre ítélt az elsőfokú bíróság - tudatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel közleményben kedden.

Az ítélet szerint a 36 éves vádlott április 23-án éjszaka surrant be egy budai kórház több kórtermébe, elvette az alvó betegek mobiltelefonjait összesen 175 ezer forint értékben.

A férfit a rendőrség másnap hajnalban elfogta, a lopott telefonokat lefoglalta, és a sértetteknek kiadta, így a bűncselekményekkel okozott kár megtérült.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit, a bíróság pedig 4 rendbeli kifosztás miatt 3 év szabadságvesztésre ítélte.

Vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az elkövető bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásban várja a másodfokú bíróság döntését - közölte a főügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.