Rendőrség

BRFK: nyomoz a rendőrség a budapesti iskolások rosszullétét okozó szúrós szag miatt

A mentők 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.

2024.04.24 14:02MTI

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.

MTI/Mihádák Zoltán

A BRFK kommunikációs osztályán elmondták, hogy az intézményben történtek miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Hozzátették: a katasztrófavédelem szakembereinek bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak. A mentők 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.