Baleset-közúti

Többen megsérültek az ukrán busz balesetében, büntetőeljárás indult

Az autóbusz a vízelvezető árkon keresztül sodródott le az útról a 4-es főút 316-os kilométerénél.

2023.07.22 11:10MTI

Többen megsérültek abban az ukrán rendszámú autóbuszban, amely balesetet szenvedett szombatra virradó éjjel Kisvárda térségében; az ügyben büntetőeljárás indult - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Azt írták, a baleset hajnali 2 óra után néhány perccel történt: a Záhony irányába tartó ukrán busz lesodródott az útról és az árokba csapódott.

A baleset következtében többen megsérültek - jelezték, de a sérültek számáról és sérülésük súlyosságáról egyelőre nem közöltek részleteket.

A közlemény szerint mostanra a rendőrség befejezte a tömegszerencsétlenség utáni helyszínelést Kisvárda térségében, az útlezárást feloldották.

Kitértek arra, hogy a baleset körülményeit a kisvárdai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint az ukrán távolsági buszon több mint ötvenen utaztak.

Mentők: 25 utast szállítottak kórházba

Huszonöt embert vittek kórházba a 4-es főúton szombat hajnalban Kisvárdánál balesetet szenvedett ukrán busz utasai közül; egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál elmondta: a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.

Hozzátette, a 25 sérültet öt kórházba - Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka - szállították.

A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.