Bűnügy

BRFK: kábítószer okozta a rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát

A rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

2023.06.14 16:38MTI

Az igazságügyi orvosszakértő szerint kábítószer okozta a szombaton rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint elkészült a toxikológiai vizsgálat június 10-én a XIV. kerületben, rendőri intézkedés közben meghalt férfi ügyében.

Az elhunyttól levett mintából az igazságügyi orvosszakértő "mérgező mennyiségű kokain", valamint dizájnerdrog jelenlétét mutatta ki - közölte a BRFK.

Mint hozzátették, a vizsgálat a halál okaként "a kokain toxikus hatása kapcsán kialakult légzési és keringési elégtelenséget" jelölte meg. "Azt már a soron kívül elvégzett hatósági boncolás kimondta, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be" - rögzítették a kommünikében.

A rendőrség vasárnap azt közölte, hogy szombaton pár perccel dél után érkezett bejelentés arról, hogy a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak. A férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi életét vesztette - írták.

A korábbi tájékoztatásban kitértek arra: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.