Baleset

Beszorult az ökle a szájába, mentőt hívtak a férfihoz

Az OMSZ szerint ilyen esetek szinte évente előfordulnak.

2023.05.25 15:26ma.hu

Egy 30 év körüli férfihez kérték a mentők segítségét, mert az ökle saját szájába szorult. A férfi fogadásból próbálta ki, hogy befér-e az ökölbe szorított keze a szájába, ami befért ugyan, de ki már nem tudta húzni.

A barátai először mosolyogtak az eseten, majd természetesen erővel próbálták megoldani a problémát, esélytelenül. A férfi a bejegyzés szerint nem nevetett, viszont megőrizte higgadtságát és az orrán keresztül lélegzett

A mentésirányító elmondta nekik, hogy a pillanatnyi mentési kapacitást és a helyzet súlyosságát figyelembe véve nem tud azonnal mentőt indítani, miközben kikereste a legközelebbi szájsebészeti szakrendelés pontos címét, ami mindössze 11 perc sétányira volt a helyszíntől, míg tömegközlekedéssel 6 percre.

"A barátok mérlegelték a helyzetet és útnak indultak a sérülttel, akihez végül nem kértek mentőt. 27 perc elteltével már maga a sérült hívta ismét a mentőket, aki ezúttal már beszélni is tudott és megköszönte, hogy bajtársunk aggódott érte és tájékoztatta, illetve megkérdezte: »Ugye nem én vagyok az egyetlen akivel ez történt?« A mentésirányító megnyugtatta a férfit , hiszen hasonló esetek szinte évente előfordulnak. Mielőbbi felépülést kívánunk!" - olvasható a bejegyzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.