Kiss Ernő ittasan vezetett

Vádat emeltek a volt XIII. kerületi rendőrkapitány ellen

Vádat emelt hatóság félrevezetése és ittas vezetés vétsége miatt Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitány ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség a dandártábornok szolgálati autójával kapcsolatos ügyben - tájékoztatta Csecserics István, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

2009.02.10 17:04MTI

A vádirat szerint Kiss Ernő 2007. november 23-án hajnalban ittas állapotban személygépkocsijával egy parkoló autónak ütközött, amelynek következtében további négy jármű is megsérült.
 
Ezt követően hivatali felettesének olyan szóbeli jelentést tett, hogy kocsiját éjszaka ellopták - mondta el Csecserics István. Közölte, az ügyben még másik három rendőr ellen is vádat emeltek hivatali visszaélés bűntette miatt. 

A másodrendű vádlott a dandártábornok egyik rendőr ismerőse, aki megkísérelte kivonni Kiss Ernőt az eljárás alól. A harmad- és negyedrendű vádlott két rendőrjárőr, akik a helyszínen nem intézkedtek az akkori kerületi rendőrkapitánnyal szemben. Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatta le a nyomozást, a másodfokú ügyintézésre és a sajtónyilatkozatok tételére a Pest Megyei Főügyészséget jelölték ki - mondta Csecserics István. 

Kiss Ernő 2003 májusától 2007. november 23-ig volt Angyalföld rendőrfőkapitánya, amikor is vezetői megbízatását - indokolás nélkül - visszavonta az országos rendőrfőkapitány. Korábban, 1994 májusában, azért függesztették fel Kiss Ernőt az Országos Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetői állásából, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és a Zugligeti úton egy fának rohant.

Kiss Ernő, a Horn-kormány idején, 1996. szeptember 1-jétől a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette főigazgatóként, egyben az országos rendőrfőkapitány-helyettesi feladatkört is ellátta. 

Az Orbán-kabinet hivatalba lépésekor az ORFK bűnügyi főigazgatója lett. E posztjáról hivatalosan egészségügyi okokból váltották le 1998. december 1-jén, azután rendelkezési állományban volt és a Belügyminisztériumban látott el tanácsadói feladatokat. 

Az ügy előzménye az volt, hogy Kiss Ernő 1998 novemberében levizelte a Teve utcai rendőrségi központot. Akkor azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet, amely miatt a Teve utcai rendőrszékház közelében "könnyítenie" kellett magán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.