Egy gyanús balesetet követően ment nyugdíjba

Lehallgatják Kiss Ernőt? - Titkos nyomozás az egykori főrendőr ellen

Titkos nyomozás folyik egy zsarolási ügyben, ezúttal Kiss Ernő rendőrtábornok, volt angyalföldi rendőrkapitány került célkeresztbe - értesült a HavariaPress. Az egykori főrendőr ellen, akit egy máig tisztázatlan hátterű baleset után nyugdíjba kényszerítettek, a közelmúltban zsarolás gyanújával titkos nyomozás indult.

2008.11.27 08:25HavariaPress

A hírügynökség információi szerint ennek keretében a telefonját is lehallgatják.

Az eset különösen érdekessé azáltal válik, hogy a nyomozást folytató szervet felügyelő igazságügyi és rendészeti miniszter jogi lépéseket helyezett kilátásba Kiss Ernővel szemben, amikor a nyugdíjazott dandártábornok egy interjúban azt állította, hogy a jelenlegi minisztert 1996-ban - szintén titkos nyomozás során - lehallgatták, a nyomozásnak pedig Horn Gyula utasítása vetett véget.

Az akkori nyomozás egy Hajdúszoboszlón engedély nélkül benzinkutat üzemeltető kuvaiti olajtársaságra kiszabott 83 milliós, majd meglepetésszerűen 100 ezer forintra csökkentett jövedéki bírság kapcsán indult.

Kiss Ernő szerint Draskovics, aki akkor a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára volt, közbenjárt az olajcég érdekében. Az olajügyeknek az ORFK honlapján rövid időre nyilvánosságra hozott dokumentumai alátámasztották Kiss Ernő állítását.

Draskovics az ominózus interjút követően rágalmazásért feljelentette Kisst. Az Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint jelenleg nem folytatnak titkos nyomozást Kiss Ernő ellen.

De ha folytatnának, vélhetőleg akkor is ezt válaszolták volna. A hírügynökség megkérdezte az ügyben érintett tábornokot is a lehallgatásról, aki csak annyit mondott: nagyon szomorú, ha ez valóban így van, de ő már semmin sem csodálkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.