Durva

Bántalmazták az egyik kilakoltatást akadályozó aktivistát a IX. kerületben

Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

2018.09.19 20:56ma.hu

Egy IX. kerületi család kilakoltatását közvetítették élőben szerda délelőtt. A nőt, élettársát és gyerekét elhelyezés és törvényes értesítés nélkül tették ki a penészes önkormányzati lakásból. A család 20 éve élt a 29 négyzetméteres lakásban egy lakóházban, amelyben évek óta állnak üresen önkormányzati tulajdonú befalazott lakások.

A kilakoltatás oka az volt, hogy a lakónak - részben a volt férjével való különválás, részben pedig a betegsége miatti munkanélkülisége következtében - jelentős lakbér tartozása van az önkormányzat felé. A több mint másfél millió forintos tartozásra viszont érvényes részletfizetési szerződése van, és az abban foglalt kötelezettségeknek eleget is tett.

Sajnos nem sikerült elérni, hogy az önkormányzat legalább arra tekintettel felfügessze a kilakoltatást, hogy a család - rokoni segítséggel, valamint a Hálózat Alapítvány krízistámogatása jóvoltából - félmillió forintot egy összegben tudna törleszteni az adósságból.

A Város Mindenkié szerda reggel élőlánccal próbálta megakadályozni a kilakoltatást, végül sikertelenül. A rendőrök egyenként szakították ki a több mint negyven aktivistát egymás karjaiból, eltávolították őket a lakás elől, amelyből aztán a családot kilakoltatták. Az élőlánc egyik résztvevőjét a kilakoltatás során az önkormányzat által odarendelt egyik költöztető bántalmazta. A költöztető ellen A Város Mindenkié információi szerint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.