Szörnyű

Élőben közvetítették, ahogy kilakoltatnak egy IX. kerületi családot

Körülbelül egy tucat rendőr kilakoltatott egy IX. kerületi családot egy önkormányzati lakásból.

2018.09.19 15:58ma.hu

Egy IX. kerületi család kilakoltatását közvetítette élőben a Mérce Facebook-oldala. A lap szerint Máriát, élettársát és gyerekét elhelyezés és törvényes értesítés nélkül tették ki a penészes önkormányzati lakásból. A család egyébként folyamatosan törlesztett.

A kilakoltatást az A Város Mindenkié (AVM) aktivistái megpróbálták megakadályozni, sikertelenül.

A videón hallani lehet, ahogy egy idősebb férfi felkiállt, mikor a rendőrök megfogják és kiviszik a területről: "Eltörik a kezemet, a könyökömnél fogják a kezemet!"

Az AVM honlapján olvasható tájékoztatás szerint a család 20 éve élt a 29 négyzetméteres, penészes lakásban egy lakóházban, amelyben évek óta állnak üresen önkormányzati tulajdonú befalazott lakások.

A civilek élőlánccal tiltakoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.