Baleset

Elavult villanyoszlop miatt pusztult el Zokni, a gólya

A védett madárral áramütés végzett. Gondozója szeretné elérni, hogy az áramszolgáltató lecserélje a veszélyes villanyoszlopokat.

2017.05.21 14:51ma.hu

Vasárnap reggel óta viharos sebességgel terjed az interneten egy dömösi madárbarát Facebook-bejegyzése, amelyben egy áramütés miatt elpusztult gólyáról számol be. Zokni, az alig egy éves védett gólya egy elavult, ezért madarakra veszélyes villanyoszlopra telepedett, így kapott halálos áramütést - írja az Index. Márton András, a madár gondozója szeretné elérni, hogy a régi oszlopokat cserélje korszerű, madárvédelmi szempontból megfelelő fajtára gazdájuk, az E.ON. Az áramszolgáltató sajnálja a történteket.

Márton szerint jó esély van rá, hogy nem Zokni lesz az egyetlen áldozat az idén Dömösön: a jövő héten a öt gólyafióka kel ki a kertjükben, és a statisztikák szerint közülük ketten élve fognak megsülni a veszélyes oszlopok miatt. A férfi szerint az E.ON-nak lenne lehetősége az elavult középfeszültségű vezetékek cseréjére, föld alá vitelére, de a cégnek "csak a profit számít", ezért tesz rá, hogy megölheti az áram a madarakat.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.