Veszély

Újabb eltűnt ember a Balatonban

Eltűnt embert kerestek a vízimentők Siófokon, Szigligeten pedig egy 6 éves kisfiú tűnt el.

2015.07.19 21:23MTI

Eltűnt embert kerestek a vízimentők Siófokon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai az esti órákig keresték azt az embert, aki általunk nem ismert eszközről (valószínűleg kajak, vagy kenu)  a vízbe került, majd elmerült. Társát egy közelben tartózkodó vitorlással kimentették, majd a partra vitték.

A VMSZ kutatócsoportja - tekintettel az eltűnés helyszínének meghatározhatatlansága miatt - a keresést felfüggesztette.

6 éves kisfiú tűnt el Szigligeten
Délután a szigligeti strandon egy 6 éves kisfiú édesanyja kért segítséget, akinek kisfia a strandon működő úszószigetről tűnt el. Az anya elmondta, hogy a gyereket az úszósziget egyik felén a vízbe tette, majd megbeszélték, hogy a másik oldalon találkoznak. Ott azonban hiába várta, a vízben sem találta. A VMSZ Zánka Központja az ábrahámhegyi "kis sürgősségi mentőhajót" riasztotta a helyszínre. A kisfiút sokan keresték, akiről kiderült, hogy megunta az úszást és a megbeszélt helytől eltérő lépcsőn kijött a vízből, majd nem találta édesanyját, ezért kisétált a partra. Ott találták meg. A VMSZ orvosa a kisfiút a biztonság kedvéért megvizsgálta, semmilyen problémát nem talált.

Balatonaligán egy idős, cukorbeteg férfit nem találtak a hozzátartozói. Szerencsére őt is a parton találták meg, s így az őt keresők ijedtségén kívül komolyabb baj nem történt.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a fürdőzők figyelmét, hogy a következő napokra is ígért kánikula idején szabad vizekbe csak úgy menjenek, hogy maguk és családtagjaik biztonságban legyenek! Hasznos fürdőzési tanácsok elérhetők a vzimentok.hu oldalon találhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.