Időben érkeztek

Három hónapos csecsemőt és hajléktalant is mentettek a fagyhalál elől

A győri járőrök egy magatehetetlen férfit, a lébényi körzeti megbízottak egy családot mentettek meg a zord időjárási viszonyok elől.

2014.12.31 08:30ma.hu

A Győr-Moson-Sopron megyei egyenruhások 2014. december 30-án egy három fős családot valamint egy magatehetetlen férfit mentettek meg a zord időjárási körülmények elől - írja a police.hu.

 A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Szigetközi Rendőrőrsének beosztottjai 15 óra 30 perckor az 1-es számú főút 144-es kilométer szelvényében észleltek egy út szélén parkoló autót. A gépkocsi vezetője panaszolta, hogy járművük elromlott, Győrbe szeretnének haza jutni, de ismertségi körükből nem tud segítséget hívni, valamint autómentőre sem tudnak költeni.

A férfi, feleségével és három hónapos gyermekével fagyoskodott a parkoló kocsiban, melynek fűtése is meghibásodott.

A körzeti megbízottak a jármű biztonságos tárolásáról gondoskodtak és családot a szolgálati gépjárműbe ültették, részükre védőitalt kínáltak, majd győri címükre hazaszállították.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 16 óra 10 perckor egy Győr-Marcalvárosi ingatlanhoz vonultak, mivel a szomszédoktól érkezett bejelentés, hogy a lakásban egy magatehetetlen férfi fekszik, aki orvosi ellátásra szorul. Az egyenruhások a nyílászáró mögül kiáltásokat hallottak: „segítség, itt vagyok, nem tudok felállni, meg fogok fagyni”.

A rendőrök ezt követően a lakás bejárati ajtaját benyomták, majd a nyitott erkélyajtó előtt a földön fekve találtak rá, az átfagyott 64 éves férfira.

A mentőszolgálat munkatársai megállapították, hogy a személy korábbi agyvérzéséből adódóan fél oldalára lebénult, valamint alkoholt fogyasztott, így veszítette el egyensúlyát és további vizsgálatok céljából kórházba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.