Vasúti baleset

Kisiklott egy személyvonat több kocsija Sárvár és Celldömölk között

Több mint ötvenen utaztak azon a vasúti szerelvényen, amely kedden este kisiklott Sárvár és Celldömölk között, a Vas megyei Ostffyasszonyfa állomás közelében, a balesetben nem sérült meg senki.

2014.10.22 07:10MTI
MTI Fotó: Varga György

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a szerelvény négy kocsija szaladt le a sínről, de a vonat annyira lassan haladt, hogy nem borultak fel.

Hozzátette: a sárvári tűzoltók segítettek a jármű áramtalanításában és átvizsgálásában, az utasokat az ostffyasszonyfai állomás várótermében helyezték el és vonatpótló autóbusszal szállítják tovább.

A Mávinform megerősítette, a Szombathelyről Veszprémbe közlekedő személyvonat hat vagonja közül négy siklott ki a váltón, a pályatest súlyosan megrongálódott.

A rendőrség és a MÁV szakemberei megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát, a vasúttársaság megrendelte a vonatpótló buszokat.

Both Ferenc, a MÁV sajtóügyeletese közölte azt is, hogy a helyreállítás előreláthatóan több napot vesz igénybe. A buszos átszállás és a hosszabb menetidő miatt az erre közlekedő vonatok utasainak 35-40 perc késésre kell számítaniuk.

Lórántfy Mária, a Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: kivonultak a baleset helyszínére, de információja szerint nem volt sérültje a balesetnek, senkit nem kellett kórházba szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.