Debrecen

Több tucat telken, kerítésen át menekült a betörő a rendőrök elől

A megalapozott gyanú szerint J. Emil 2014 januárjától közel egy tucat házba tört be városszerte.

2014.04.04 10:24ma.hu
Forrás: police.hu

Debrecenben több tucat telken, kerítésen át menekült a rendőrök elől az a férfi, akit végül elfogtak a nyomozók.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot 2014. március 20-án 13 óra körüli időben telefonon hívta egy debreceni lakos, mert tetten ért egy férfit, aki családi házának udvaráról különböző értékeket próbált meg ellopni. A tulajdonos, amikor hazaérkezett megzavarta az ismeretlent, aki elmenekült.

A rendőrök a tudomásukra jutott információk alapján megkezdték a tettes felkutatását. Járőrözés közben az egyenruhások észrevettek egy férfit, aki a rendőrautót meglátva futni kezdett. A járőrök követték a 39 éves férfit, aki bemászott egy ház udvarára, ahonnan kerítéseken átmászva igyekezett elmenekülni.

A nyomozók a járőrök segítségére siettek és elfogták a gyanúsítottat, aki több tucat telken, kerítésen át menekült előlük. A bűnügyesek kihallgatták a férfit, akiről azt is megállapították, hogy a Debreceni Törvényszék BV Csoportja korábban több elfogatóparancsot is adott ki ellene, mert nem kezdte meg jogerős szabadságvesztéseinek letöltését. A megalapozott gyanú szerint J. Emil 2014 januárjától közel egy tucat házba tört be városszerte.

A helyi lakost a rendőrök átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe, valamint ellene a Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Papp Károly r. altábornagy országos rendőrfőkapitány 2014. április 3-án elismerését fejezte ki az elfogásban résztvevő Bogdán Zsolt r. zászlósnak, Gere László r. főtörzsőrmesternek és Bisi Lajos r. főtörzszászlósnak, a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Alosztály nyomozóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.