Gyanús a motoros is

Angyalföldi bankfiók - belülről történhetett a robbanás?

A kérdéses épületszárny két, egyenként nyolcemeletes lakótömb közötti átjáró rész, és bár a tűzoltók az egyik tömbből az utcára kísérték a lakókat, rövidesen mindenkit visszaengedtek. Képek: robbanás ELŐTT és UTÁN.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.01.13 09:40Havariapress
Robbanás előtt (Forrás: Google)


És után (Fotó: MTI) - KATT a képekért!

Minden bizonnyal az érintett épületrész belső terében történt az a robbanás, amely miatt több mint tíz négyzetméternyi felületen kirobbant egy bankfiók fala és több ablaka kora reggel Angyalföldön. Az épületszárnyban több bankfiók is van, így még az sem egyértelmű, melyiknél történt a robbanás, amelyhez szemtanúk szerint egy motorosnak is köze lehetett.

Hétfőn hajnalban, pár perccel negyed öt után hatalmas robbanás rázta meg a XIII. kerületi Lehel utca környékét, a detonációban kidőlt az ottani bankfiók épületének utcafronti fala. Kirobbant az épület bejárata is, amely több méternyit repült, és a közelben számos ablak is kitörött. A rendőrség jelenleg is vizsgálja a történtek okait, ennek idejére a Lehel utat a Béke tér és a Róbert Károly körút között teljes szélességében lezárták, ezen a szakaszon még a BKV járatai sem közlekednek. A gázrobbanás kizárhatónak tűnik, mert a tűzoltók a helyszínen nem mértek gázkoncentrációt, és tűzre vagy füstre utaló jelet sem találtak.

A kérdéses épületszárny két, egyenként nyolcemeletes lakótömb közötti átjáró rész, és bár a tűzoltók az egyik tömbből az utcára kísérték a lakókat, rövidesen mindenkit visszaengedtek, mert a jelek szerint a lakótömbökben nem történt szerkezeti károsodás és a közműszolgáltatások is működnek. Egyes hírek szerint szándékos robbantás történhetett, szemtanúk ugyanis közvetlenül a detonáció előtt egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől, ezt az értesülést azonban a rendőrség eddig nem erősítette meg.

Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult - írta a rendőrség.

Jelenleg a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése zajlik - áll a rendőrségi közleményben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.