Nem pihennek a tűzoltók

Úttestre, lakóházakra dőlt fák eltávolításán dolgoznak Pest megyében

A viharos erejű szél és a felázott talaj miatt Pest megye számos településén fák dőltek az utakra, illetve a háztetőkre és a kerítésekre.

2013.03.22 17:11MTI

Az elmúlt másfél nap alatt közel húsz esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője péntek délután az MTI-vel. 

Spitz Alexandra elmondta, hogy a megye valamennyi kistérségében elsőfokú riasztás van érvényben, a széllökések óránkénti sebessége meghaladja a 80 kilométert. Az utóbbi másfél napban a megyei katasztrófavédelem 55 tűzoltója dolgozott megállás nélkül az erős szél és a felázott talaj miatt kidőlt fák és ágak eltávolításán, a riasztások azóta folyamatosak. 

A szóvivő közlése szerint Szentendrén, Tökölön, Dabason, Tárnokon, Csomádon és Páty határában az úttestre dőlt fák több esetben elektromos vezetéket és távközlési kábelt is leszakítottak. A tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az akadályokat, mint ahogyan megszüntették a veszélyhelyzetet Taksony, Diósd, Martonvásár és Érd területén is.
 
Ezeken a településeken háztetők, illetve kerítések rongálódtak meg a viharos szél következtében. Gödöllőn péntek hajnalban a HÉV sínekre is rádőlt egy fa, ami akadályozta a vasúti közlekedést, ezért a mentés idejére a Budapest felé vezető forgalmat leállították - tette hozzá Spitz Alexandra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.